Bouwbesluit
De overheid stelt aan elk bouwproject minimale eisen op het gebied van (brand)veiligheid, gezondheid, energiezuinigheid, geluid, installatietechniek en duurzaamheid. Die eisen gelden voor alle bouwwerken in Nederland. De minimale bouweisen zijn vastgelegd in het Bouwbesluit 2012 en gelden niet alleen voor nieuwbouw. Ook bestaande gebouwen moeten aan de eisen van het Bouwbesluit voldoen. Geen bouwproject kan van start voordat vaststaat dat het ontwerp voldoet aan alle onderdelen van het Bouwbesluit.

Van Bouwbesluit naar heldere rapportages
Het Bouwbesluit is door de grote hoeveelheid bouwregels en de onderlinge relatie daartussen ingewikkelde kost. Wil je niet voor verrassingen komen te staan, schakel dan PH Bouwadvies in voor advies en ondersteuning. Wij zijn bouwkundig specialisten die goed thuis zijn in het Bouwbesluit. In de complexiteit en grote hoeveelheid bouwregels van het Bouwbesluit vinden wij moeiteloos de weg. Wij toetsen elk nieuw, bestaand of te verbouwen gebouw aan alle gewenste onderdelen van het Bouwbesluit. Wat je van ons terugkrijgt is een Bouwbesluittoets in de vorm van nauwkeurige en glasheldere rapportages. Die stuur je mee met de aanvraag omgevingsvergunning. Omdat de overheid in de regel onze toetsingen zonder al te veel discussie goedkeurt, kunnen de benodigde vergunningen vlot worden afgegeven. Daarna kun je meteen aan de slag met het bouwproject.
VRAAG EEN OFFERTE AAN
Een Bouwbesluittoetsing inclusief oplossingen
Het komt vaak voor dat een bouwontwerp niet aan alle eisen van het Bouwbesluit voldoet. Soms doordat er door onvoldoende kennis niet de juiste keuzes zijn gemaakt. In andere gevallen doordat er echt iets fout is gegaan. Wat de oorzaak ook is, PH Bouwadvies laat je nooit in de kou staan. Wij helpen je verder en dragen oplossingen en voorstellen aan om wèl aan de regelgeving en technische eisen te voldoen. Is het probleem ingewikkeld? Dan komen wij met creatieve oplossingen. Heb je geen idee hoe je technische installaties kunt inpassen in het ontwerp? Dan krijg je van ons deskundig advies. Met onze expertise lossen wij elk probleem voor je op. Vanzelfsprekend in overeenstemming met het Bouwbesluit. Want wij weten waarop we moeten letten en wat er wel en niet kan. En natuurlijk reiken wij altijd oplossingen en adviezen aan met zo min mogelijk impact op je oorspronkelijke ontwerp.
Bouwbesluittoets voor aanvraag omgevingsvergunning
Wij kunnen voor elk bouwplan een bouwbesluittoets leveren. Zowel voor woning- als voor utiliteitsbouw. Daarin zijn de volgende onderdelen opgenomen:
Voor woningbouw
- Toetsing van de bruikbaarheid
- Daglichtberekening volgens NEN2057
- Ventilatieberekening volgens NEN1087
- Spuicapaciteitsberekening volgens NEN1087
- Berekening van de Rc-waarden volgens NTA8800
- Energieprestatieberekening volgens NTA8800
- Milieuprestatieberekening volgens GPR-bouwbesluit

Voor utiliteitsbouw
- Toetsing van de bruikbaarheid
- Daglichtberekening volgens NEN2057 (indien noodzakelijk)
- Ventilatieberekening volgens NEN1087
- Spuicapaciteitsberekening volgens NEN1087 (indien noodzakelijk)
- Berekening van de Rc-waarden volgens NTA8800
- Energieprestatieberekening volgens NTA8800
- Milieuprestatieberekening bij kantoorfuncties
- Aanwezigheid toegankelijkheidssector
- Galmberekening in trappenhuizen en algemene verkeersruimten bij woongebouwen
Overige toetsingen en berekeningen
Naast de toetsingen in onze standaard Bouwbesluittoets, kunnen wij energie op maat berekeningen maken voor zowel grondgebonden woningen als woongebouwen. Tevens kunnen we elk bouwplan ook op de volgende onderdelen uit het Bouwbesluit controleren:
- Brandveiligheid en veilig vluchten
- Berekening karakteristieke geluidwering gevel
- Daglichtsimulatie
- Breeam-NL
- GPR-gebouw
Onderscheidend in bouwadvies
PH Bouwadvies onderscheidt zich met een unieke signatuur van andere bureaus. We lopen al 20 jaar voorop in innovatie, zitten met onze neus bovenop wettelijke veranderingen en bedenken concepten rondom deze veranderingen. Wij voelen ons op eerste plaats een oplossingsgerichte raadgever die informatie behapbaar maakt. Daarbij kijken wij ook vooruit en adviseren je proactief. Dat doen we met enthousiasme en tegelijk zeer nauwkeurig. Er hangt immers nogal wat vanaf. Naar jou als klant zijn wij informeel en behulpzaam. Maar wij zijn niet goed in ‘jij vraagt wij draaien’. Zijn wij het niet eens met een vraag of opdracht, dan kunnen wij ons erg vasthoudend opstellen. Niet om gelijk te krijgen, wel omdat wij er zeker van zijn dat er andere oplossingen zijn waar jij beter mee af bent. En dat doen wij allemaal voor een vaste prijs. Want ook daar geldt voor ons: geen verrassingen achteraf, dat vinden wij wel zo sjiek!
VRAAG EEN OFFERTE AAN
RELEVANT NIEUWS & KENNIS
Nieuwe geluidseisen aan warmtepompen in 2021
Het is geen grap; vanaf 1 april 2021 worden er nieuwe geluidseisen aan warmtepompen gesteld door de overheid. Aanleiding voor de wijziging zijn klachten over geluidsoverlast van warmtepompen. In deze blog leggen we uit wat die nieuwe eisen zijn. En geven we aan welke...
Wanneer heb ik een brandoverslag berekening nodig?
PH Bouwadvies merkt in de praktijk dat er vaak onduidelijkheid bestaat over wanneer er wél een brandoverslag berekening moet worden gemaakt en wanneer niet. In deze blog leggen we uit wat een brandoverslag berekening is, wat de grootste misstanden zijn en wanneer een...
Veranderingen Bouwbesluit in 2021: Wat betekent dit voor jou?
Per 1 januari 2021 zijn er al een aantal veranderingen doorgevoerd in het bouwbesluit 2012. De allerbelangrijkste veranderingen hebben betrekking op BENG. Hier hebben we in 2020 al veel aandacht aan besteed. Naast de BENG zijn er nog een aantal andere wijzigingen die...
Foto checklist oplevering BENG: deze foto’s mogen niet ontbreken in je projectdossier
Lever je in 2021 een woning, appartementencomplex of utilitair gebouw op? Dan moet je per 1 januari nog meer gegevens aanleveren om een omgevingsvergunning aanvraag te kunnen doen dan je in het verleden gewend was. Vanaf dan moeten alle nieuwbouwprojecten én alle...