EPC berekening vervangen door BENG

PH Bouwadvies is al jaren gespecialiseerd in het maken van energieprestatieberekeningen. DE EPC is in 2020 vervangen door BENG (Bijna Energie Neutrale Gebouwen).

De berekeningen van PH Bouwadvies worden snel en vakkundig voor jou uitgevoerd. Naast het maken van de berekening kunnen wij je ook adviseren over de manier waarop het best de norm gehaald kan worden (het meeste rendement tegen de laagste investering).

Energieconcepten

We merken dat veel klanten nog moeite hebben met het kiezen van een installatie, omdat er veel nieuwe producten op de markt zijn gekomen. Daarom maakt PH Bouwadvies meerdere energie concepten. Er zijn namelijk altijd meerdere oplossingen te bedenken om aan de eisen te voldoen. Je hoeft dus niet te kiezen voor een bepaald systeem zoals bijvoorbeeld balansventilatie, een zonneboiler en/of een douche-WTW. De energieconcepten zijn een hulpmiddel om jou als klant te helpen bij het maken van een keuze. Alle combinaties in de verschillende systemen zijn mogelijk.

De verschillende energieconcepten, bouwkundige en installatietechnische uitgangspunten van de energieprestatieberekening worden in een overzicht naar jou gestuurd. Bij deze concepten bieden wij jou ook extra informatie aan over de verschillende soorten installaties.

Voor een voorbeeld van het overzicht en de extra informatie die wij voor u als PH Bouwadvies voor uw project kunnen aanleveren, bekijk de voorbeeld energieconcepten.

Bouwbesluittoets

In de meeste gevallen zal een energieprestatieberekening worden gemaakt als onderdeel van een totale bouwbesluittoets. Indien wenselijk kan ook de berekening ook los worden aangeboden.
In 2020 is de energieprestatie NEN7120 vervangen door de nieuwe norm NTA 8800 BENG. Op de pagina over de BENG kan je meer informatie vinden.

Moeite met een keuze te maken?
Blijft het toch lastig om een keuze te maken tussen de energieconcepten of wil je meer informatie over de mogelijkheden of een vergelijk in kosten en verbruik hiervan. Dan adviseren we om het Energieadvies op maat te volgen. Hierin kunnen we uitgebreider ingaan op de installaties, vergelijken in kosten en deze nog beter afstemmen op het persoonlijk gebruik

Meer weten of een offerte aanvragen?

Wil je gebruik maken van onze diensten met betrekking tot de energieprestatieberekeningen? Vraag dan een offerte aan bij PH Bouwadvies. Mocht je nog vragen hebben over de EPC-berekening, neem dan contact met ons op.

Zoek je toch iets anders?

Ben je op zoek naar een andere bouwbesluitdienst? Ga dan terug naar onze hoofdpagina of direct naar een van onze bouwbesluit subpagina’s:

PH Bouwadvies