Bouwbesluittoets

PH Bouwadvies kan voor al uw bouwplannen een bouwbesluittoets of bouwplantoets leveren. In deze toets wordt het nieuwe, bestaande of te verbouwen gebouw getoetst aan alle gewenste onderdelen van het bouwbesluit. De bouwbesluittoets stuurt u vervolgens mee met de aanvraag omgevingsvergunning voor de activiteit bouwen.

Standaard bouwplantoets voor aanvraag omgevingsvergunning

PH Bouwadvies kan uw ontwerpen voor woningbouw en/of utiliteitsbouw toetsen aan het bouwbesluit. In de standaard bouwbesluittoets welke PH Bouwadvies aanbied zijn de volgende onderdelen opgenomen: Woningbouw Utiliteitsbouw

Toetsing van bruikbaarheid

De toetsing van bruikbaarheid volgens de NEN 2580 is een belangrijk aspect bij het beoordelen van de functionaliteit en geschiktheid van een gebouw. De NEN 2580 is een Nederlandse norm die richtlijnen en definities biedt voor het meten en berekenen van de gebruiksoppervlakte van gebouwen. Deze norm speelt een cruciale rol bij het waarborgen van nauwkeurige en consistente metingen van de bruikbare ruimte in gebouwen, wat van groot belang is voor verschillende doeleinden. Daarnaast houdt de toetsing van bruikbaarheid conform NEN2580 rekening met andere factoren, zoals de hoogte van de ruimtes, de aanwezigheid van obstakels of scheidingen, en de toegankelijkheid voor mindervaliden. Het doel is om de functionele bruikbaarheid van een gebouw te beoordelen en te zorgen dat het voldoet aan de vereisten voor veiligheid, comfort en efficiënt gebruik. Dit kan nuttig zijn bij het ontwerp van nieuwe gebouwen, het beoordelen van bestaande gebouwen of het uitvoeren van renovaties of verbouwingen.

Overige toetsingen

Heeft u naast bovengenoemde toets behoefte aan controle van uw bouwplan op andere punten uit het bouwbesluit. Wij kunnen u ook ondersteunen met de volgende toetsen:

Meer weten of een offerte aanvragen?

Moet je gebouw getoetst worden op onderdelen van het Bouwbesluit? Vraag dan een offerte aan bij PH Bouwadvies. Mocht je nog vragen hebben over de bouwbesluittoets, neem dan contact met ons op.

Zoek je toch iets anders?

Ben je op zoek naar een andere bouwbesluitdienst? Ga dan terug naar onze hoofdpagina bouwbesluit of direct naar een van onze bouwbesluit subpagina’s:
BLIJF OP DE HOOGTE

PH Bouwadvies volgt de ontwikkelingen met betrekking tot nieuwe wet-en regelgeving op de voet. Wil je ook weten wat er gebeurt? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

ZOEKEN BINNEN PH BOUWADVIES RECENTE NIEUWS & KENNIS ARTIKELEN