energie advies op maat (EOM) – bestaande woningen

Speciaal voor bestaande woningen

Er is steeds meer noodzaak om bestaande woningen te verduurzamen. De gasprijzen zijn hoog waardoor de energierekening ook steeds hoger wordt. In de toekomst mag de gasketel, wanneer deze kapot is, niet meer worden vervangen voor een nieuwe gasketel. Er moet een hybride warmtepomp worden geïnstalleerd. Deze verduurzaming gaat gepaard met veel vragen:

  • Wat is nu de beste methode om je huis te verduurzamen?
  • Waar moet ik welke isolatie aanbrengen?
  • Hoe ga ik mijn woning verwarmen of misschien wel koelen?
  • Wat kosten deze maatregelen mij allemaal en wat levert het mij op?
  • Is er een alternatief voor de warmtepomp?
  • Hoeveel euro bespaar ik met het beter isoleren van mijn woning?
  • Is het toepassen van triple glas rendabel?
  • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om nul-op-de-meter te krijgen?

Voor jou als bewoner (of adviseur) van de woning is het niet eenvoudig om verduurzamingskeuzes te maken. Om antwoord te geven op al deze vragen ontwikkelde PH bouwadvies het Energie Advies op Maat (EOM).

Energie advies op maat (EOM)

De woorden ‘op maat’ zeggen al voldoende. We werken niet vanuit een standaard theoretische modellen, maar kijken echt naar jouw bestaande woning en de manier waarop jij je woning gebruikt of in de toekomst gaat gebruiken. We rekenen de bestaande woning helemaal door. Zo weten we precies waar de energie verbruikt wordt. Daarna adviseren we welke maatregelen er genomen kunnen worden om de woning te verduurzamen, hoe hoog de energierekening dan gaat worden en hoe je die kunt beïnvloeden. Uiteraard kunnen we je ook vertellen hoe de woning tot een energie-nul-woning gemaakt kan worden.

Energie op maat adviesgesprek

Transmissieberekening vormt de basis

Kern van het advies is de transmissieberekening. In een transmissieberekening reken je uit hoeveel energie het gebouw door de gevels, vloeren, daken, ramen en deuren verliest. De uitkomst van de berekening geeft de basis waar je start met de verduurzaming. Uiteinde bepaalt de transmissieberekening ook het vermogen van je verwarming of koelinstallatie.

Energielabel

Het Energie Advies op Maat van PH Bouwadvies biedt je de mogelijkheid om samen met onze adviseurs beter naar de invulling van de bouwkundige uitgangspunten en de gebouwinstallaties te kijken in je bestaande woning. Binnen dit concept ondersteunen wij jou als opdrachtgever bij het maken van energiekeuzes. Belangrijkste vraag daarbij is; Hoe komen wij tot een duurzame installatie die een hoge mate van comfort waarborgt en tegelijkertijd de stookkosten beperkt? En welke andere manieren zijn er om de woning te verduurzamen.

Wil je een energielabel van je verbouwde woning? Wij kunnen het energielabel voor je bepalen. Vraag een offerte aan via onze website.

Adviesgesprek

Een energie advies op maat (EOM) begint altijd met een gesprek. In dit gesprek gaan we op zoek naar de wensen van de klant. En het gebruik van de woning. De bouwkundige ingrepen en installatie worden volledig afgestemd op het gebruik. Voorafgaand aan het gesprek maken wij op basis van het ontwerp dat er ligt van het gebouw enkele berekeningen die we gaan gebruiken tijdens het gesprek. We gaan onderzoeken bijvoorbeeld of meer isolatie rendabel is, of het zinvol is om triple glas toe te passen en hoeveel warmtapwater er verbruikt gaat worden. We gaan uitgebreid in op de diverse installaties die in de markt te krijgen zijn en bekijken verschillende besparingsmogelijkheden. Aan het einde van dit gesprek heb je een duidelijk beeld van wat er mogelijk is en gaan we op zoek naar de meest economische installatie met de juiste eigenschappen en vermogen. Een gesprek duurt tussen de twee en drie uur.

Persoonlijk adviesrapport

Na het voeren van het gesprek gaan de adviseurs voor je aan de slag. Alle gegevens uit dit gesprek worden verwerkt in een op jouw situatie afgestemde berekening. Het resultaat van het gesprek en de gemaakte berekeningen verwerken we in een persoonlijk rapport.

Energie op maat nieuwbouw

Niet alleen voor bestaande woningen is het energie advies op maat geschikt. Ook voor nieuwbouw is het mogelijk om een energieadvies op maat traject te volgen. Nieuwbouw is altijd al goed geïsoleerd. Daarom zal daar vooral gekeken worden naar de installaties. Is het bijvoorbeeld verstandig om het gebouw te koelen? En hoeveel PV-panelen heb je nu echt nodig? Meer informatie lees je op de pagina Energie advies op maat voor nieuwbouw woningen.

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd in een Energie op Maat advies? Of heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op.