Persoonlijk contact?

REFERENTIEPROJECTEN

Welkom op de referentieprojecten pagina van PH Bouwadvies. Op deze pagina zie je een selectie van de vele diensten die wij hebben uitgevoerd voor diverse bouwprojecten. Of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie voor utiliteitsbouw of woningbouw, PH Bouwadvies heeft de expertise om jou te voorzien van de juiste adviezen en ondersteuning. Van bouwbesluittoetsingen, stikstofberekeningen, energie berekeningen en adviezen tot antwoorden op brandveiligheid vraagstukken, PH Bouwadvies is er om een breed scala aan diensten te verlenen om uw bouwproces soepel te laten verlopen en te laten voldoen aan de gestelde eisen.

Heb je vragen over een specifieke dienst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kijk verder op een van onze hoofdpagina’s.

Utiliteitsgebouwen

WOONGEBOUWEN

WONINGEN

ZEILEN ALS ZONWERING KANTOORPAND AMSTERDAM

PH Bouwadvies heeft de energie- en duurzaamheidsprestatie van het nieuwe Medical Business Park in Amsterdam beoordeeld aan de hand van BENG- en BREEAM-normen. Het gebouw is voorzien van verdiepingshoge ramen waarvoor zeilen zijn geplaatst als zonwering. Dit maakte de berekeningen voor de energie- en duurzaamheidsprestaties van het gebouw zeer uitdagend. Dankzij de expertise van PH Bouwadvies zijn de normen behaald, waardoor er voor het bouwproject financieringen en vergunningen verkregen kunnen worden.

291 APPARTEMENTEN MET COMMERCIËLE PLINT 

In Purmerend is een nieuw appartementencomplex gepland met 291 woningen en een commerciële plint. De appartementen en commerciele ruimte worden verwarmd door middel van een WKO installatie. Om ervoor te zorgen dat het bouwplan voldeed aan de duurzaamheids- en bouwbesluitvoorschriften, hebben we BENG-berekeningen en Bouwbesluittoetsen uitgevoerd. Om te voldoen aan het Bouwbesluit hebben we oplossingen moeten vinden door creatief met het gebouw om te gaan in combinatie met de regelgeving. 

27 WONINGEN IN NIEUWBOUWWIJK

Voor de nieuwbouwwijk in Meteriks heeft PH Bouwadvies voor 27 nieuwbouwwoningen een BENG-berekening uitgevoerd. De woningen zijn verspreid over een bouwgebied in Meteriks. Dankzij de BENG-berekening voldoen de woningen aan de energieprestatie eisen die er gesteld zijn. Ook zijn voor deze woningen de kopersopties verwerkt in de BENG.  PH Bouwadvies heeft hierbij geholpen om het project zo efficiënt en energiezuinig mogelijk te maken.

MULTIFUNCTIONEEL BEDRIJFSPAND UDEN

Dit bedrijfspand in Uden omvat een magazijn, kantoor en werkplaats met een totale oppervlakte van bijna 19.000m2. Voor dit project zijn een BENG-, BREEAM- en EPC-berekening gemaakt. Het was een uitdagend project vanwege de complexiteit van de verschillende functies die het gebouw moest vervullen, en de strikte eisen op het gebied van duurzaamheid en energie-efficiëntie. PH Bouwadvies heeft hierbij bijgedragen aan het realiseren van een efficiënt en duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen.

TRANSFORMATIE KANTOORPAND 

Dit appartementencomplex in ‘s-Hertogenbosch  is een voormalig kantoorpand dat wordt getransformeerd naar 70 appartementen. Voor dit project heeft PH Bouwadvies verschillende berekeningen uitgevoerd, waaronder een BENG-, brandoverslag- en geluidweringberekening. Daarnaast is er een bouwbesluittoets en beoordeling brandveiligheid uitgevoerd. Omdat het veilig, energiezuinig en comfortabel voor de toekomstige bewoners moet zijn, maar je ook beperkt bent met de mogelijkheden omdat het een bestaan gebouw is, was dit een uitdagend project.

UITDAGEND ONTWERP NIEUWBOUWHUIS HILVERSUM

De BENG-berekening en bouwbesluittoets voor deze woning in Hilversum waren een uitdagende opdracht voor PH Bouwadvies. Door het moeilijk design met de vele schuine muren en vele ramen waren de BENG-berekening en bouwwbesluittoets complex om uit te voeren. De berekeningen voor schuine muren zijn een stuk gecompliceerder dan de standaard rechte muren. Door de vele ramen warmt de woning snel op. Maar ondanks het lastige design en het oververhitting probleem is het PH Bouwadvies gelukt om dit project goed en accuraat uit te voeren.

10.000m2 WINKELRUIMTE IN AMERSFOORT

Voor de nieuwe winkelruimte in Amersfoort heeft PH Bouwadvies een BENG-berekening uitgevoerd om te voldoen aan de eisen voor energiezuinigheid. Het gebouw heeft een oppervlakte van ±10.000m2 met meerdere verdiepingen en was daarom een omvangrijk project. Door middel van een BENG-berekening is er gekeken naar de energieprestaties van het gebouw en zijn er aanbevelingen gedaan om deze te optimaliseren. Met succes voldoet het gebouw nu aan de gestelde eisen en heeft de benodigde energiezuinigheid kenmerken.

POORT VAN STAPPEGOOR

PH Bouwadvies is, in plaats van de veel voorkomende berekeningen uit te voeren, gevraagd om voor de Poort van Stappegoor een beoordeling bouwbesluit uit te voeren en het gele gebouw te controleren op de minder gangbare hoofdstukken uit het Bouwbesluit. De Poort van Stappegoor is een gebouw waarin veel verschillende appartementen zullen komen. Dit maakte het een grootschalig project om aan te werken. Het resultaat is een gebouw dat voldoet aan de gestelde bouwtechnische eisen en is daarmee geschikt voor een comfortabele woonervaring voor de toekomstige bewoners.

COMPLETE VERDUURZAMING VILLA DEN HAAG

Om deze villa in Den Haag te kunnen renoveren heeft PelserHartman de woning gescand, 2D-tekeningen gemaakt en heeft PH Bouwadvies de opdrachtgever ondersteund bij het streven naar een duurzame renovatie, waarbij het energiegebruik van de woning fors verminderd moest worden. Hiervoor is een energieadvies op maat gemaakt. Het project was veelvragend vanwege het beschermd stad & dorpszicht waaraan voldaan moest worden en de hoge eisen op het gebied van duurzaamheid. Desondanks is er een uitstekend plan gekomen om de villa te verduurzamen.

SCHIETBAAN OMRINGD DOOR NATURA2000 GEBIEDEN

PH Bouwadvies heeft een stikstofberekening uitgevoerd voor de aanleg van geluidswallen bij de schietbaan in Weert. De geluidswallen moesten worden gebouwd op een terrein dat omringd is door Natura 2000-gebieden. PH Bouwadvies berekende de hoeveelheid stikstofuitstoot van het vervoeren van het zand via verschillende routes naar de bouwlocatie. Uiteindelijk werd er gekozen voor een combinatie van maatregelen voor de beste oplossing dankzij het creatief denken van PH Bouwadvies. Meer weten? Klik dan hier.

NIEUW APPARTEMENTENCOMPLEX EDE

PH Bouwadvies heeft succesvol de beoordeling van de brandveiligheid, brandoverslagberekening, bouwbesluittoets, BENG- en geluidweringberekening uitgevoerd voor het nieuwe 10 verdiepingen tellende appartementencomplex in Ede. Vanwege de hoogte van het gebouw en de veranderende regelgeving die daarmee gepaard ging werd het een complex project. Maar het is succesvol uitgevoerd en nu voldoet het bouwplan aan alle gestelde eisen, waardoor een aanzienlijk aantal mensen veilig en zorgeloos kan wonen in dit prachtige gebouw.

MODERN DESIGN VILLA DRACHTEN

In Drachten is onlangs een villa met een modern design opgeleverd waar PH Bouwadvies een belangrijke rol in heeft gespeeld. Als bouwadviesbureau hebben we onder andere de bouwbesluittoets, BENG-berekening en berekening geluidwering van de gevel uitgevoerd om te zorgen dat deze villa aan alle eisen en wensen voldoet. Het resultaat is een prachtige woning met een goede energieprestatie en geluidwering, waar de bewoners nog jarenlang van kunnen genieten.

BRANDVEILIG BEDRIJFSPAND 

PH Bouwadvies heeft voor een logistiek bedrijf een uitgebreide dienstverlening op het gebied van brandveiligheid uitgevoerd, waaronder het opstellen van een NEN 6060 rapportage met daarin een vuurlastberekening. Met behulp van deze rapportage en berekening kunnen er gerichte maatregelen worden genomen om de veiligheid van het personeel en het gebouw te waarborgen. Door de expertise van PH Bouwadvies beschikt dit bedrijf nu over een goede en betrouwbare brandveiligheidsanalyse.

WOONGEBOUW IN HULST

Voor dit woongebouw in Hulst heeft PH Bouwadvies verschillende diensten op het gebied van bouwadvies en regelgeving uitgevoerd, waaronder een bouwbesluittoets, beoordeling brandveiligheid, BENG-, brandoverslag- en geluidweringberekening. Deze uitgebreide dienstverlening heeft ervoor gezorgd dat de Stadshave aan alle relevante eisen en normen voldoet. PH Bouwadvies heeft deze diensten met grote zorgvuldigheid uitgevoerd, zodat de Stadshave nu beschikt over een bouwtechnische analyse die voor vergunningen noodzakelijk is.

ENERGIEZUINIGE VILLA PUIFLIJK

Deze woning in Puiflijk heeft verschillende energiebesparende en -regulerende diensten uitgevoerd gekregen door PH Bouwadvies, waaronder een Energie Advies op Maat, bouwbesluittoets en een BENG-berekening. Met deze diensten heeft PH Bouwadvies ervoor gezorgd dat de woning aan alle relevante eisen en normen voldoet op het gebied van energiebesparing en -regelgeving. Hierdoor kan de woning op een efficiënte manier worden verwarmd en gekoeld afgestemd op het gebruik van de toekomstige bewoner en bespaart het op energiekosten.

HOTEL AAN DE GRACHTEN VAN AMSTERDAM

Voor een aan de grachten liggend hotel in Amsterdam heeft PH Bouwadvies een stikstofberekening gemaakt, die van groot belang is geweest vanwege de toenemende bezorgdheid over de impact van stikstofuitstoot op de Natura2000 gebieden. Met deze dienst heeft PH Bouwadvies ervoor gezorgd dat het hotel voldoet aan alle relevante wet- en regelgeving op het gebied van stikstofuitstoot. Mede mogelijk door onze diensten beschikt het hotel nu over een solide en betrouwbare stikstofberekening.

ZORGAPPARTEMENTEN WIERDEN

PH Bouwadvies heeft voor de woonzorgappartementen in Wierden een uitgebreide dienstverlening geleverd, waaronder een bouwbesluittoets, BENG-berekening met daarbij behorend energieadvies, interne geluidwering- en, MPG-berekening en een beoordeling brandveiligheid. Met deze diensten heeft PH Bouwadvies bijgedragen aan het realiseren van een aangename woonomgeving voor de toekomstige bewoners.

RIJKSMONUMENTALE WONING VERDUURZAMING

PH Bouwadvies heeft voor een rijksmonumentale woning in Buurmalsen een Energie Advies op Maat gemaakt. Hierbij is gekeken naar mogelijkheden om de energie-efficiëntie te verbeteren, zonder afbreuk te doen aan de monumentale waarde van het pand. Met het advies heeft PH Bouwadvies de eigenaar van de woning handvatten gegeven om het pand te verduurzamen op een manier die past bij de historische elementen en uitstraling van het pand.

BEDRIJFSPAND THOLEN

Voor dit bedrijfspand heeft PH Bouwadvies meerdere diensten geleverd, zodat het bouwplan voldeed aan de regelgeving. PH Bouwadvies heeft de brandveiligheid beoordeeld, een rapportage omtrent NEN 6060 opgesteld, een Bouwbesluittoets afgenomen en een BENG-berekening uitgevoerd. Ook is er nog een stikstof depositie berekening gemaakt. Door deze diensten heeft PH Bouwadvies meegewerkt aan een veilige en energieffectief project.

APPARTEMENTENCOMPLEX HOOGE RIET

PH Bouwadvies heeft voor complex Hooge Riet meerdere diensten geleverd zodat het bouwplan uitgevoerd kon worden. Er is een bouwbesluittoets afgenomen om te kijken of het bouwplan voldeed aan het Bouwbesluit. Er zijn geluidweringberekeningen gemaakt, beoordeling brandveiligheid en een brandoverslagberekening gemaakt. Ook is er een energieadvies gegeven om de energieprestatie te optimaliseren. Meer weten? Klik dan hier.

MODERNE WONING DIRKSHORN

PH Bouwadvies heeft diverse services verleend om de aanvang van de bouw van deze woning mogelijk te maken. Er is een bouwbesluittoets afgenomen zodat het bouwplan aansloot met het Bouwbesluit. Er is een BENG-berekening gemaakt om de energieprestatie te bepalen en er is brandoverslagberekening gemaakt zodat de brandveiligheidseisen behaald werden. Door deze geleverde diensten kon de bouw van de villa van start gaan.

HOTEL IN DE OMGEVING VAN EEN SNELWEG

Ter controle om zeker te zijn dat gasten een veilig, en comfortabel verblijf in het hotel hebben, heeft PH Bouwadvies verschillende diensten geleverd. Er is een bouwbesluittoets uitgevoerd, een BENG- en RC-waarde berekening gemaakt om te zorgen voor een optimale isolatie. Ook is de brandveiligheid beoordeeld, een brandoverslagberekening gemaakt en een geluidberekening gemaakt, voor mogelijk geluidsoverlast.

APPARTEMENTEN ZEIST

Voor een appartementencomplex in Zeist heeft PH Bouwadvies diverse diensten geleverd om de bouw van dit project te optimaliseren. Er is een bouwbesluittoets, een BENG-berekening, een beoordeling brandveiligheid en een brandoverslagberekening uitgevoerd. Ook is er een beoordeling gemaakt van de geluidwering van de interne opbouw, gevel en warmtepomp. Tot slot is de nagalmtijd berekend ter controle voor de akoestiek in het gebouw.

DUURZAME WONING NIEUWESLUIS

PH Bouwadvies heeft voor de eigenaar van deze woning verschillende diensten geleverd om te helpen met het maken van keuze in installatie om ervoor te zorgen dat het een duurzame en energiezuinige woning is. Zo hebben we een bouwbesluittoets uitgevoerd om te controleren of het bouwplan voldeed aan de geldende regelgeving. Daarnaast hebben we een Energie op Maat advies gegeven om de energieprestatie te optimaliseren en advies te geven op het gebied van verduurzaming. 

RESTAURANT LOCALS GELDERMALSEN

Door de golvende wanden van dit gebouw was de opdracht voor PH Bouwadvies een minder eenvoudige opgave. Maar de diensten zijn succesvol geleverd zodat het bouwplan van dit restaurant voldeed aan de regelgeving. Er is een bouwbesluittoets uitgevoerd, de brandveiligheid beoordeeld en een stikstofdepositie berekend. Daarnaast is er een BENG- en RC-waarde berekening gemaakt om de energieprestatie van dit duurzame gebouw te optimaliseren.

STADSHOF KLEIN FRANKRIJK

Om een veilig en energie effectief project te realiseren heeft PH Bouwadvies voor Stadshof Klein Frankrijk meerdere diensten geleverd. Er is een BENG, RC-waarde en MPG-berekening gemaakt. Ook zijn er op het gebied van brandveiligheid, brandoverslag, interne en externe geluidwering en geluidwering van de warmtepomp berekeningen gemaakt. Met deze diensten heeft PH Bouwadvies bijgedragen aan de realisatie van Stadshof Klein Frankrijk.

MODERNE NIEUWBOUWWONING EDE

Er zijn voor deze nieuwbouwwoning verschillende diensten geleverd door PH Bouwadvies met betrekking tot het bouwplan en het energieverbruik. Zo is er een bouwbesluittoets afgenomen om te kijken of het bouwplan voldeed aan de gestelde eisen. Ook is er een BENG-berekening gemaakt en een Energie Op Maat advies gegeven om de energieprestatie en efficiëntie van de woning te bepalen en verbeteringen op dat gebied aan te geven. Door de glazen pui in het midden warmt de woning snel op, dit maakte het project minder eenvoudig. 

NIEUWBOUW HOTEL THOLEN

PH Bouwadvies heeft voor een hotel in Tholen verschillende diensten geleverd zodat de bouw van het nieuwe hotel van start kon gaan. Er is een BENG- en RC-waarde berekening gemaakt zodat de energieprestatie en isolatiewaarde van het gebouw in kaart gebracht werden. Daarnaast is er een beoordeling brandveiligheid uitgevoerd om te voldoen aan de eisen zodat de bezoekers een veilig verblijf zullen hebben.

ZORGAPARTEMENTEN OUD-VOSSEMEER

Om ervoor te zorgen dat de toekomstige bewoners van dit zorgappartement veilig en energiezuinig kunnen wonen heeft PH Bouwadvies diverse diensten geleverd. Dit is ook ter controle om te voldoen aan de wet- en regelgeving. Er is een bouwbesluittoets afgenomen, er is een BENG-, RC-waarde en MPG-berekening gemaakt. En de brandveiligheid en brandoverslag is beoordeeld. 

LUXE NIEUWBOUWWONING GOIRLE

In Goirle is een bouwbesluittoets uitgevoerd door PH Bouwadvies voor een nieuwbouwwoning om te beoordelen of het bouwplan voldoet aan het vastgestelde Bouwbesluit. Ook is er een BENG-berekening gemaakt om de energieprestatie van de woning te bepalen, er wordt dan gekeken naar de energiebehoefte van de woning. Deze berekening helpt om de woning duurzamer te maken en lagere energielasten te realiseren.