Heb je plannen om je woning of bedrijfsgebouw te verduurzamen? Het kan een uitdaging zijn om te weten waar je moet beginnen. Gemeenten bieden vaak de hulp van energiecoaches aan, die basisadviezen geven gebaseerd op het bouwjaar van het pand. Maar wat als je situatie uniek is, zoals bij een monument, of de standaard adviezen simpelweg niet volstaan voor jouw specifieke gebruik? De oplossing is ons maatwerkadvies. Onze gecertificeerde adviseurs maken deze adviezen conform de BRL 9500-2 normen.

De weken van het maatwerkadvies

In de komende weken laten we zien wat maatwerkadvies is, wat je eraan hebt en dat het soms zelfs helemaal gratis is! We geven uitleg voor particulieren, VvE’s en bedrijven. We zoomen in op zowel bestaande bouw als nieuwbouw, woningbouw en utiliteitsbouw. Wil je de berichten automatisch ontvangen? Meld je dan aan via onze nieuwsbrief.

Standaardadvies vaak niet voldoende

Vaak wordt er op basis van een bouwjaar een aantal standaardadviezen gegeven. Vaak zijn deze adviezen onvoldoende of is de situatie te complex. Denk bijvoorbeeld aan een monument. Daarnaast zijn de standaard adviezen niet goed afgestemd op jouw gebruik.

Hier komt ons maatwerkadvies om de hoek kijken. Zoals de naam al doet vermoeden, bieden wij een gepersonaliseerd energieadvies, dat volledig is afgestemd op jouw wensen en het daadwerkelijke gebruik van het gebouw. Het doel? Niet alleen het verminderen van het energieverbruik, maar ook het verhogen van het comfort binnen het pand. Dit tweeledige voordeel benadrukt hoe een op maat gemaakt plan de ideale weg kan zijn naar een duurzamer en comfortabeler gebouw.

We kiezen het meest voordelige energie concept

Onze aanpak is grondig. We starten met een intakegesprek en een beoordeling ter plaatse, waaruit diverse verbeterpunten naar voren komen. Gebaseerd op deze informatie, ontwikkelen we meerdere energieconcepten. Deze houden niet alleen rekening met eventueel gepland regulier onderhoud, maar bepalen ook een logische volgorde voor de implementatie. De uiteindelijke rapportage biedt een helder overzicht van de opties, waarna het meest voordelige concept – op basis van terugverdientijd of netto contante waarde – wordt gekozen voor verdere uitwerking.

We bieden verschillende maatwerkadviezen aan

Bekijk hieronder de verschillende pagina’s voor de maatwerkadviezen die PH Bouwadvies aanbiedt.

Alleen gecertificeerde adviseurs mogen de energieadviezen maken

Onze maatwerkadviezen zijn conform de BRL 9500-2 normen. Dit is belangrijk omdat alleen gecertificeerde adviseurs dergelijke adviezen mogen uitgeven. Deze certificering is niet alleen een bewijs van kwaliteit; het stelt je ook in staat om eventuele subsidies aan te vragen voor de verduurzaming van je gebouw. Met sommige subsidieregelingen kun je zelfs de kosten voor het advies gesubsidieerd krijgen, waardoor het maatwerkadvies in bepaalde gevallen effectief kosteloos is.

Wil je een energie-efficiënt en comfortabel gebouw?

De mogelijkheid om te investeren in de verduurzaming van je gebouw, ondersteund door gedegen advies en eventuele subsidies, is een kans die het overwegen waard is. Ben je klaar om de stap te zetten naar een duurzamere toekomst? Ons maatwerkadvies vormt de sleutel tot een energie-efficiënt en comfortabel gebouw. Neem contact op met Paul Bier, senior adviseur, via e-mail of telefoon voor jouw specifieke maatwerkadvies. Of ga naar onze contactpagina.