Geluidwering installaties

In het Bouwbesluit zijn eisen gesteld aan de geluidwering rondom installaties. Een gemeenteambtenaar controleert of er voldoende geluidwerende maatregelen zijn omtrent de opstelplaats van de verwarmings- en ventilatie-installatie bij het aanvragen van een omgevingsvergunning of er voldaan wordt aan de gestelde eisen in het Bouwbesluit.

Controle geluidwering omtrent opstelplaats installaties

PH Bouwadvies controleert de stukken voor de omgevingsvergunning of deze voldoen aan de NEN5077

Controle en advies op het gebied van geluidwering volgens de NEN5077

Tussen een installatieruimte en een verblijfsruimte moet voldoende geluidwering aanwezig zijn om hinder te voorkomen van de installaties. Elke installatiesoort heeft zijn eigen geluidsproductie en daarmee ook verschillende niveaus van geluidwering. In de controle van het bouwplan wordt er gekeken welke installaties er opgesteld staan in de technische ruimte en hoever deze verwijderd zijn van de verblijfsruimten zoals een slaapkamer. Aan de hand van een de installatie kunnen wij bepalen welke maatregelen er benodigd zijn om voldoende geluidwering te creëren tussen de verblijfsruimte en de technische ruimte.

In de meeste gevallen zal een controle installatiegeluid worden uitgevoerd als onderdeel van een totale Bouwbesluittoets. Indien wenselijk kan ook enkel de controle installatiegeluid worden aangeboden. In onze blog ‘installatie in bouwbesluit lees je meer over de eisen van het bouwbesluit.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Heb je een appartementengebouw of woning waar je advies wil hebben op het gebied van installatiegeluid? Vraag dan een offerte aan bij PH Bouwadvies. Mocht je nog vragen hebben over installatiegeluid, neem dan contact met ons op.

Zoek je toch iets anders?

Ben je opzoek naar een andere geluidsdienst? Ga dan terug naar onze hoofdpagina geluid of direct naar de subpagina’s van onze geluiddiensten: