Home > Energie advies gebouwen

energieadvies

Verduurzaming en ‘van het gas af’. Dat is de opgave waar Nederland op dit moment voor staat. Energierekeningen worden steeds hoger en in de toekomst mag de gasketel, wanneer deze kapot is, niet meer worden vervangen voor een nieuwe gasketel. En natuurlijk moeten we minder CO2 uitstoten en is ook de uitstoot van Stikstof nu officieel aan banden gelegd. Een energieadvies van PH Bouwadvies kan hiervoor de oplossing zijn. 

Er worden te weinig woningen gebouwd waardoor het aantrekkelijk wordt om bestaande woningen te verduurzamen. Voor zowel nieuwbouw als bestaande bouw heb je een expert nodig op het gebied van energie. PH Bouwadvies heeft alle kennis en ervaring in huis om huiseigenaren, architecten, VvE en ontwikkelaars hiermee verder te helpen en het juiste maatwerkadvies of transmissieberekening op te stellen. Bekijk onze maatwerkadviezen

MAATWERKADVIES

Verduurzaming roept veel vragen op

 • Wat is nu de beste methode om je gebouw te verduurzamen?
 • Waar moet ik welke isolatie aanbrengen?
 • Hoe ga ik mijn gebouw verwarmen of misschien wel koelen?
 • Wat kosten deze maatregelen mij allemaal en wat levert het mij op?
 • Is er een alternatief voor de warmtepomp?
 • Hoeveel euro bespaar ik met het beter isoleren van mijn gebouw?
 • Is het toepassen van triple glas rendabel?
 • Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig om nul-op-de-meter te krijgen?

Weet u het al?

Vraag dan hier direct een offerte aan:

Maatwerkadviezen

Voor jou als bewoner, gebruiker (of adviseur) van het gebouw is het niet eenvoudig om verduurzamingskeuzes te maken. Om antwoord te geven op al deze vragen werken we bij PH Bouwadvies met het Maatwerkadvies. We hebben op deze website een indeling gemaakt in vier groepen.

MAATWERKADVIES – UTILITEITSBOUW

MAATWERKADVIES – NIEUWBOUWWONING

MAATWERKADVIES – BESTAANDE WONING

MAATWERKADVIES – VVE

Gratis maatwerkadvies!

Profiteer van subsidies voor het maatwerkadvies voor utiliteitsbouw en VvE. Bekijk de pagina’s over utiliteitsbouw en VvE voor meer informatie. 

MAATWERKADVIES UTILITEITSBOUW

KANTOREN, ZORGINSTELLINGEN,  SCHOLEN, BEDRIJFSGEBOUWEN, WINKELS, RESTAURANTS, MUSEA…

PH Bouwadvies biedt gespecialiseerd maatwerkadvies voor het verhogen van de energie-efficiëntie in utiliteitsbouw. Dit advies richt zich op het verbeteren van duurzaamheid en het verlagen van de energiekosten door een gedetailleerde analyse van de huidige situatie en het aanbevelen van specifieke verbeteringen. Het proces omvat een uitgebreide energieprestatie-analyse, het ontwikkelen van een plan voor energiebesparende maatregelen, en begeleiding bij de implementatie ervan, met als doel de energie-efficiëntie te maximaliseren en de operationele kosten te minimaliseren.

MAATWERKADVIES WONINGEN

BESTAANDE WONINGEN

PH Bouwadvies biedt maatwerkadvies voor het verduurzamen van bestaande woningen. Dit advies is gericht op het verlagen van energiekosten, het verhogen van wooncomfort, en het volledig gasvrij maken van woningen. Het proces omvat een nulmeting, het opstellen van maatregelpakketten voor verduurzaming, en het adviseren over subsidies.

De dienst is gecertificeerd en kan bijdragen aan waardevermeerdering van de woning door verbetering van het energielabel.

NIEUWBOUWWONINGEN

Voor nieuwbouwwoningen biedt PH Bouwadvies maatwerkadvies. We werken niet met standaardmodellen, maar bieden gepersonaliseerde adviezen gebaseerd op het specifieke ontwerp en gebruik van de woning.

Het is gericht op het minimaliseren van energiekosten en het realiseren van een energieneutrale woning, inclusief een verplichte BENG-berekening voor de omgevingsvergunning, met adviezen voor duurzame installaties die comfort en energie-efficiëntie verhogen.

VERENiGINGEN VAN EIGENAREN (VVE)

PH Bouwadvies biedt maatwerkadvies aan Verenigingen van Eigenaren (VvE) voor het verduurzamen van woongebouwen. Dit omvat een nulmeting, bewonersenquête, en het opstellen van een verduurzamingsplan met aandacht voor subsidies.

Het advies is gericht op het verlagen van energiekosten en kan nagenoeg gratis uitgevoerd worden dankzij overheidssubsidies. Daarnaast wordt advies gegeven over warmtepompen, ondersteund door transmissieberekeningen voor de juiste keuze.

DIENSTEN VERDUURZAMING

Wil je jouw woning, appartementencomplex of utiliteitsgebouw verduurzamen? Of denk je aan het realiseren van een nieuwbouw woning? Afhankelijk van jouw plannen zal er in meer of mindere mate verbouwd of nieuw gebouwd moeten worden. De volgende diensten kunnen dan van toepassing zijn:

 • BENG en bouwbesluittoets
 • Stikstofberekeningen
 • Karakteristiek geluidwering gevel berekeningen
 • Brandadvies

WAAROM WERKEN MET PH BOUWADVIES?

 • een team bouwkundig specialisten met ervaring sinds 2002
 • onze mensen kennen de weg blindelings in het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL), voorheen Bouwbesluit.
 • wij leveren nauwkeurige en glasheldere rapportages
 • innovatief en een gedreven probleemoplosser
 • energiezuinig (ver)bouwen met onze unieke energieconcepten zoals maatwerkadvies
 • we helpen je kosten te besparen in overeenstemming met het Besluit Bouwwerken Leefomgeving
 • PH Bouwadvies werkt voor een vaste prijs zonder addertjes onder het gras

Offerteaanvraag energie

Vraag hier een offerte aan voor één of meer van onze Energie diensten. Dit kan via het onderstaande formulier of via een van onze standaard offertes op de offertepagina

Offerteformulier energie

Keuze diensten

Selecteer hieronder de dienst(en) die u nodig heeft.
Diensten binnen energie(Vereist)

Projectgegevens

Mijn gegevens

PH Bouwadvies