Op 6 september heeft de Stichting Bouwkwaliteit (SBK) op het minisymposium ‘Praktijkervaringen Milieuprestatieberekening’ de ‘Gids invoer Milieuprestatieberekening’ gepresenteerd. De gids is een hulpmiddel bij veelvoorkomende praktische vragen die architecten kunnen hebben bij het maken van een milieuprestatieberekening, een Bouwbesluitberekening die sinds 1 januari verplicht is.

De gids is gemaakt naar aanleiding van de praktijkervaringen van BNA-architecten die hebben deelgenomen aan een vergelijkend onderzoek van diverse rekensoftware waarmee milieuprestatieberekeningen kunnen worden gemaakt. Uit het onderzoek blijkt dat de verschillen in uitkomst van de berekeningen tussen de onderzochte rekensoftware zeer beperkt zijn (maximaal 5%) bij een identieke invoer van gegevens. De menselijke factor bij het interpreteren van gegevens die in de rekensoftware wordt ingevoerd kan tot grote verschillen in uitkomst van de berekening leiden (gemiddeld 43%).

Om de invloed van de menselijke factor bij het maken van een milieuprestatieberekening te verminderen is besloten een gids uit brengen. Deze kunt u hier downloaden;  Gids_invoer_MPG_6_september_2013.

PelserHartman kan ook voor u de milieprestatieberekening maken als onderdeel van de Bouwbesluittoets of als losse berekening. Hier vindt u meer informatie over de milieuprestatieberekening en de verplichting ervan.

Bron: BNA