Maatwerkadvies voor VvE’s

Hulp voor verlaging energiekosten en aanvragen subsidies, door een erkend energieadviseur.

We moeten van het gas af. Daarnaast wil iedereen graag een lage energierekening en dus energie besparen. Ook VvE’s kijken daarom naar verduurzamings mogelijkheden. Er bestaan diverse subsidies, zoals voor isolatie van gevels, daken, vloeren, plaatsing van HR++ glas, of duurzame verwarming en koeling met een warmtepomp. Voor het aanvragen van leningen en subsidies is het Maatwerkadvies vereist. Dit beschrijft de huidige status van het wooncomplex en de mogelijke energiebesparende maatregelen. Dit Energie Prestatie Advies (EPA) moet uitgevoerd worden door een BRL 9500-02 gecertificeerde energieadviseur. Bij het aanvragen van de VvE Energiebespaarlening is zo’n energieadvies verplicht. Subsidie voor het advies en verduurzamingsmaatregelen is mogelijk via de Subsidieregeling ”Verduurzaming Voor Verenigingen van Eigenaars” (SVVE). 

PH Bouwadvies heeft de juiste papieren en helpt bij het regelen van een Maatwerk VvE Energieadvies, zodat er snel actie ondernomen kan worden.

Maatwerkadvies voor VvE’s methode ISSO 75.2

Onze maatwerkadviezen worden opgesteld conform de officiële methode zoals beschreven in de ISSO-publicatie 75.2 Maatwerkadvies utiliteitsgebouwen. Deze norm is ook van toepassing op appartementencomplexen. 

Het maatwerkadvies biedt heldere richting voor energiebesparing en verduurzaming in gebouwen. Het maatwerkadvies laat zien hoe een gebouw energiezuiniger wordt. Uitgevoerd door een EP-maatwerkadviseur, vereist deze rol kennis op energetisch, technisch, sociaal en financieel gebied. Om maatwerkadvies op te stellen, is de status van vakbekwaam EP-maatwerkadviseur nodig. PH Bouwadvies heeft deze adviseurs in haar team.

Meer over de Maatwerkadvies voor VvE’s methode

De methode voor het Maatwerkadvies ondersteunt de CO2-reductiedoelen van de Europese en Nederlandse overheid, aansluitend bij het Klimaatakkoord en de Renovatiestandaard van RVO. Het advies, gebaseerd op de NTA8800, is te koppelen aan zowel indicatieve als formele energie labels en wordt geregistreerd volgens de ISSO-publicatie. De EP-maatwerkadviseur verzamelt alle nodige informatie voor het opstellen van een advies. Dat bestaat uit verschillende energiebesparingsmaatregelen en hun impact op de energieprestatie.

Offerte maatwerkadvies aanvragen

VvE’s zijn er in allerlei soorten en vooral maten. Van groot tot klein. Dit maakt het nog belangrijker om op maat aan de slag te gaan. We gaan graag met jouw vereniging in gesprek over de mogelijkheden voor jouw specifieke situatie. Ben je geïnteresseerd in het Maatwerkadvies voor VvE’s? Of heb je meer vragen? Neem dan contact met ons op.