Er bestaan nog steeds veel vragen over het (nieuwe) Bouwbesluit 2012. Deze vragen zijn of heel specifiek of heel breed over een onderwerp. Op de webpagina van de Rijksoverheid worden veelvuldig (lastige) vragen beantwoord.

Hieronder hebben wij voor u alvast 1 vraag eruit gehaald. De komende tijd zullen wij voor u veelvuldig antwoorden geven op veelgestelde vragen omtrent Bouwbesluit 2012.

Ben ik verplicht om volgens Bouwbesluit artikel 5.8 en 5.9 een milieuprestatieberekening toe te voegen aan mijn omgevingsvergunning?Zo ja, aan welke eisen moet ik dan voldoen?

Sinds 1 januari 2013 is het volgens Bouwbesluit 2012 artikel 5.8 en 5.9 verplicht om voor ‘nieuwbouwwoningen’ en ‘kantoren met een GO van meer dan 100 m²’ een milieuprestatieberekening toe te voegen aan de omgevingsvergunning. Officieel kan er volgens de wet geen omgevingsvergunning worden afgegeven op het moment dat de berekening milieuprestatie niet wordt aangeleverd.

In 2013 en 2014 wordt de werking van de milieuprestatieberekening getest en afhankelijk van de resultaten daarvan is het de verwachting dat er pas rond 2015 eisen aan de milieuprestatieberekening worden gesteld.

Kijk op de volgende pagina voor meer informatie over de milieuprestatieberekening en/of  heeft u een andere Bouwbesluit vraag, stel deze dan in onze “Vraagbaak Bouwbesluit 2012” of neem contact met ons op.

Bron

Gedeelten van deze tekst zijn overgenomen van de Rijksoverheid.