Webinar stikstofberekeningen

De Raad van State heeft de vrijstelling m.b.t. stikstof voor de bouw afgeschaft. Bij elke aanvraag dient, naast de gebruiksfase, nu ook een berekening toegevoegd te worden voor de bouwfase. In de berekening van de bouwfase wordt de hoeveelheid stikstofdepositie bepaald van bouwmaterieel dat ingezet wordt om het gebouw te realiseren. Aan de hand van deze uitstoot wordt er gekeken of deze stikstofdepositie niet in omringende Natura2000 gebieden terecht komt. PH Bouwadvies maakt deze berekeningen.

Drie webinars over stikstof

Je hebt veel vragen. Dat merken wij heel goed op ons kantoor, de telefoon staat roodgloeiend. We komen niet meer aan werken toe…Daarom organiseren we drie keer een webinar* waarin senior adviseur Paul Bier alle veel gestelde vragen beantwoordt en toelichting geeft op de Stikstof- of Aerius berekening.

*De live webinars zijn geweest, je kan je niet meer opgeven.

Senior Bouwadviseur Paul Bier praat je bij over stikstof (aerius) berekeningen

Meteen offerte aanvragen? Let op onze spelregels!

PH Bouwadvies kan jou helpen met het stikstofvraagstuk. Met onderstaand formulier kun je een offerte aanvragen. Lees vooraf wel eerst even de onderstaande informatie en spelregels.

  • Wil je alvast een plek op ons planning? Geef dan opdracht via onze website.
  • Jouw project wordt ingepland na ontvangst van een officiële opdracht én alle stukken.
  • Alle stukken moeten in 1 keer aangeleverd worden. Wil je weten welke stukken je moet aanleveren en wat verder jouw ‘huiswerk’ is? Check het op onze offerte aanvraag pagina.
  • Projecten worden pas ingepland als het dossier compleet is.
  • Stukken die aangeleverd worden na start van onze werkzaamheden worden niet in behandeling genomen.
  • Het bepalen van de kosten voor het maken van een stikstofberekeningen is maatwerk, maar niet altijd. Hier een paar voorbeelden om grip te geven op de kosten. Een stikstofberekening voor een vrijstaande woning kost vaak ongeveer €500,- excl. btw. Een ‘standaard bedrijfshal met kantoor tot 2500M2 kost ongeveer €700,- excl. btw. Een appartementengebouw met 25 appartementen zou wel eens €900,- excl. btw kunnen kosten. Terwijl voor een studentenflat met 600 eenheden toch wel minimaal €2000,- in rekening wordt gebracht.

Opdracht geven voor stikstofberekening

We hebben speciaal voor stikstofberekeningen een document voor jou klaargezet waarmee je zelf jouw offerte kunt maken. Dit document heet ‘Opdrachtbon stikstofdepositie berekening’ en kun je hier downloaden. Je kunt het document ook gebruiken om ons opdracht te geven voor het maken van de berekening. Door het versturen van de opdrachtbon naar PH Bouwadvies geeft je automatisch opdracht tot het uitvoeren van de werkzaamheden. Wil je ons opdracht geven? Vul dan de bon in en stuur deze naar [email protected].