Naast het schrijven over wetgeving en het geven van advies aan bedrijven werken we regelmatig aan utilitaire en woningbouwprojecten. Meestal onder de vlag van een architect. Op bovenstaande afbeelding ziet u een ontwerp van architect Jeroen Dingemans. Hij ontwerpt regelmatig bijzondere gebouwen en vaak volgens zijn concept ‘ruwbouw is afbouw’. Het betreft hier een riante woning die op dit moment (2 april 2012) gerealiseerd wordt in Haarsteeg.

Projectbeschrijving riante woning Haarsteeg

De woning is ontworpen op een ruimte-voor-ruimte kavel in Haarsteeg. Er is gekozen voor een duidelijke hoofdvorm welke in verkleinde vorm terugkomt in de aanbouw waarin de garage, bijkeuken en werkkamer zijn ondergebracht. Beide volumes zijn aan elkaar gekoppeld met een transparant glazen tussenlid. Lees verder op de website van Dingemans architectuur.

Engineering door PelserHartman

PelserHartman had in dit project een rol als bouwadviseur. We maakten diverse stukken voor de bouwaanvraag en regelden de bouwvergunning. We maken in veel gevallen de volledige technische vertaalslag van het ontwerp van de architect. Dit betekent dat wij de technische tekeningen, berekeningen en toetsen maken. Het komt ook regelmatig voor dat wij gevraagd worden om het ontwerp diverse malen tijdens het ontwerpproces te toetsen.

We werken regelmatig samen met Jeroen Dingemans en brachten samen al diverse projecten succesvol naar de eindstreep. U vindt een ander heel mooi voorbeeld van een vrijstaand woonhuis dat we samen realiseerden op de website van PelserHartman meet- en tekenwerk. Het betreft hier het project Grootst denkbare transformatie woonhuis Helvoirt.