Energieprestatieberekening

Binnen de Bouwbesluitberekeningen, noodzakelijk voor het verkrijgen van een omgevingsvergunning, wordt reeds de verplichte energieprestatieberekening gemaakt. Hierin moeten eveneens keuzen worden gemaakt in de manier waarop de woning en de bijgebouwen worden verwarmd, gekoeld, geventileerd en de manier waarop warmtapwater wordt opgewekt.

EPC-berekening is slechts toetsmiddel.

De EPC-berekening is echter enkel een toetsmiddel vanuit de overheid, deze berekening zegt niets over de exacte uitvoering van de installaties en de verwachte stookkosten. Vaak merken wij dat het voor u als opdrachtgever niet eenvoudig is om al vroeg in het project al na te denken over de installaties, terwijl dit wel noodzakelijk is. PelserHartman helpt u hierbij al, door altijd verschillende EPC-concepten met toelichting aan te bieden.

EPC-Concepten

Wanneer u PelserHartman de EPC-berekening laat uitvoeren krijgt u standaard zonder enige meerprijs meerdere oplossingen op de EPC te halen. Wij noemen dit de ‘EPC-concepten’. Er zijn namelijk altijd meerdere oplossingen te bedenken om aan de eisen te voldoen. U hoeft dus niet vooraf te kiezen voor een bepaald systeem zoals bijvoorbeeld balansventilatie, een zonneboiler en/of een douche-WTW. Samen met u bepalen we de uitgangspunten en in overleg werken wij desgewenst de verschillende energieconcepten voor u uit.

De verschillende energieconcepten, bouwkundige en installatietechnische uitgangspunten van de energieprestatieberekening worden in een overzicht naar u gestuurd. Bij deze informatie bieden wij u ook extra informatie aan over de verschillende soorten installaties.

Voor een voorbeeld van het overzicht en de extra informatie die wij voor u als PelserHartman voor uw project kunnen aanleveren, klik hier: Voorbeeld energieconcepten.

Twijfelt u ondanks de EPC-concepten nog steeds over de keuze van u installatie en zou u graag meer advies willen of een specifieker installatie hebben doorgerekend? Dan biedt PelserHartman vanaf nu een nieuwe dienst aan; namelijk de ‘EPC+ berekening’.

EPC+ berekening

De EPC-berekening+ biedt u de mogelijk om samen met ons beter naar de invulling van de installaties te kijken in uw nieuwe woning. Binnen deze optie ondersteunen wij uw als opdrachtgever bij het maken van energie technisch meest interessante keuze inzake de gebouwgebonden installaties. Belangrijkste vraag daarbij is; Hoe komen wij tot een duurzame installatie die een hoge mate van comfort waarborgt en tegelijkertijd de stookkosten beperkt?

Waarom nu kiezen voor de EPC+ berekening van PelserHartman?

  1. In een persoonlijk gesprek met onze energie-adviseur op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch worden u wensen vertaald naar 2 á 3 verschillende installatieconcepten en worden al uw vragen met betrekking tot installaties en energiebesparing beantwoord.
  2. Het uiteindelijk installatieadvies stelt u beter in staat een keuze te maken voor de installaties van uw woning. Dit omdat wij in tegenstelling tot normale EPC-berekening rekenen met reële energieverliezen (bepaald middels een transmissieberekening). Hierdoor kan voor u een installatieadvies op maat worden opgesteld.
  3. Omdat de installatie specifiek voor u wordt doorgerekend worden in de EPC berekening nauwkeurigere invoerwaarden gehanteerd. Hierdoor kunt u mogelijk een besparing realiseren op andere belangrijke onderdelen binnen de EPC-berekening zoals isolatiewaarde, infiltratiewaarden etc.
  4. Op basis van het advies kunt u rechtstreeks offertes opvragen bij verschillende installateurs.

Wat zijn de kosten van de EPC+ berekening?

Voor slechts € 775,- excl. BTW. ontvangt u een EPC-berekening inclusief een installatie advies om maat. Dit is een meerprijs van € 475,- excl. BTW op een ‘normale’ EPC-berekening. Deze prijs is van toepassing op vrijstaande woningen. Voor woongebouwen en seriematige woningbouw maken wij voor u een offerte op maat.

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd in de EPC+ berekening? Of heeft u meer vragen? Neem dan contact met ons op.

PH Bouwadvies