Duurzaam bouwadvies

Regelgeving omtrent de duurzaamheid van gebouw is vastgelegd in het bouwbesluit en in regionale convernanten. PelserHartman kan u helpen de duurzaamheid van uw gebouw te bepalen. Wij gebruiken hiervoor de methode GPR Gebouw. In een GPR-berekening wordt een gebouw ingevoerd en wordt de duurzaamheid van het gebouw bepaald aan de hand van 5 onderwerpen, namelijk

  1. energie;
  2. milieu;
  3. gezondheid;
  4. gebruikskwaliteit;
  5. toekomstwaarde.

Op ieder ontwerp zijn punten te behalen op een schaal van 1 tot 10. Hoe hoger het aantal punten hoe duurzaam het gebouw uiteindelijk is.

PelserHartman biedt u de mogelijkheid om uw gebouw in iedere fase uit het bouwproces te screenen op de hoofdpunten uit GPR Gebouw. Middels deze quickscan kan u snel en makkelijk uw plan aanpassen en zodoende een positieve score behalen. Hoe eerder in het ontwerptraject u uw ontwerp laat screenen, des te makkelijker wordt het gestelde ambitieniveau behaalt.

Naast het bepalen van de duurzaamheid middels GPR Gebouw kan PelserHartman u ook adviseren in welke maatregelen u moet nemen om een zo duurzaam mogelijk gebouw te creëren, of wat u kunt doen om een bestaand gebouw duurzaam te verbouwen. Wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen, neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze contactgegevens vindt u op de contactpagina.