Een bestaande hal in Hoogeveen liep grote schade op door noodweer. PelserHartman maakte direct een advies voor het plaatsen van noodvoorzieningen om de hal te stabiliseren. Daarbij maakten we een dakvies waaronder een wateraccumulatieberekening. We controleren dan o.a. de hoogte van dakopstanden en de plaats van noodoverstorten.

Onderzoek splitsing en brandveiligheid hal Hoogeveen

De opdrachtgever wilde de hal splisen en geschikt maken voor verschillende soorten gebruik. PH maakte een studie,brandveiligheidadvies en het bijbehorende tekenwerk geschikt voor de aanvraag bouwvergunning en aannemersselectie.

Het gebouw voldeed niet aan de brand wet- en regelgeving. Op basis van gelijkwaardigheid werd aangetoond dat met bepaalde maatregelen (o.a. het aanleggen van een sprinkler) een gelijkwaardige veiligheid kan worden bereikt. Deze gelijkwaardige veiligheid werd bepaald met behulp van het document Beheersbaarheid van Brand 2007. Daarbij maakte de adviseur de noodzakelijk vuurlast en brandoverslagberekeningen. De toepassing van een sprinkler en het aanbrengen van brandscheidingen resulteert vaak in constructieve aanpassingen van het pand. PelserHartman zorgt daarom ook voor het stuk constructieadvies.

Terug naar de pagina Recente Projecten