Blog

3D laser scanner huren en zelf bestaande gebouwen inmeten

  |   Nieuws

Kosten 3D laserscanner

De kosten van een 3D laserscanner zijn groter dan (de al flinke) aanschafprijs van de scanner zelf. Denk bij de totale kosten ook aan extra software, zwaardere pc’s en accessoires. Daarnaast is er een steile leercurve om goed te kunnen scannen of scans op de juiste manier te bewerken.

PelserHartman geeft instructies en trainingen en adviseert in de aanschaf van laserscanners. Daarnaast kunt u bij ons tegenwoordig een laserscanner huren. Dat is vaak slimmer én goedkoper dan direct kopen. We geven cursus “on the job”. Hierdoor kunt u de kosten van de cursus wegschrijven op het project. We maken samen immers gewoon productie en ondertussen leert u de werking van de laserscanner.

Wat kost 3D laser scanner huren?

We maken de huuraanbiedingen altijd op maat en afhankelijk van uw specifieke wensen, planning en beschikbaarheid. Globaal kunt u uitgaan van € 500,- tot € 900,- euro per dag. De kosten worden bepaald door het type laserscanner, het vervoer, de verzekeringen en het soort gebruik.

Wat kost een laserscanintroductie?

Uit de ervaring van de laatste weken blijkt dat de volgende situatie voor veel bedrijven interessant is.

U heeft een project waarbij de bestaande situatie ingemeten moet worden. Dat kunnen gebouwen, installaties of terreinen zijn. Wij meten samen met u het hele project met een laserscanner. Aan het einde van de dag of halve dag bent u in staat om voortaan zelf te scannen. De volgende keer huurt u de scanner wanneer u dat wilt. U hoeft niet direct over te gaan tot het kopen van specifieke software. Wij halen de data uit de scanner en leveren u een pointcloud waarmee u kunt gaan tekenen.

U krijgt dus;

  • instructie op locatie
  • een volledige 3d inmeting van het gebouw, object of terrein
  • een geregistreerde pointcloud waarmee u kunt gaan tekenen (zowel 2d als 3d)
De kosten voor deze service liggen tussen de € 800,- en € 1.200,- (excl. BTW) en zijn natuurlijk afhankelijk van uw specifieke wensen en uw project.

Hoeveel kunt u scannen in een dag?

U kunt heel veel scannen in één dag. Hieronder ziet u een voorbeeld van een project dat wij in één dag in kaart brachten met laserscanners.

3D laser scanner huren zonder instructeur?

Kijk voor de beschikbaarheid van de laserscanner op de pagina 3D laserscanner huren (onderaan de pagina).

De mogelijkheden van de laserscanservice

Wij bieden ondersteuning afhankelijk van uw behoefte, van instructie over het gebruik tot het huren van de scanner inclusief operator. We adviseren u ook in de aanschaf van andere meetsystemen dan laserscanners. Dit deel van de service wordt in samenwerking met GEO-trade Vught uitgevoerd.

U bent bij ons aan het goede adres voor:

  • Huren laserscanner
  • Huren laserscanner + instructeur
  • Huren laserscanner + operator
  • Registreren en verwerken pointclouds
  • Advies in software & hardware
Kijk voor meer informatie over de laserscanservice op de pagina 3D laserscanner huren.